Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Генчовска: Няма ново френско предложение, има механизъм за контрол

Общество

Генчовска: Няма ново френско предложение, има механизъм за контрол

Генчовска: Няма ново френско предложение, има механизъм за контрол - Tribune.bg
Снимка:

София и Скопие подписаха двустранен протокол

Министрите на външните работи на България и на РС Македония Теодора Генчовска и Буяр Османи днес в София подписаха двустранен протокол, предаде БГНЕС.

Според Генчовска „днешната среща е била изключително полезна“.

„Това, което трябва да се направи оттук-насетне, е на база на постигнатите споразумения и договорености. Те да бъдат претворени на практика. Това е изключително сериозен ангажимент и на двете държави. Най-важното днес беше подписването на втория протокол между Република България и РС Македония“, каза още тя.

Османи смята, че с този документ се слага ново начало в нашите двустранни отношения. Той очаква и сериозна подкрепа от страна на България по пътя на евроинтеграцията на РСМ.

Теодора Генчовска отрече да има промяна във френското предложение.

„Няма такава промяна. В протокола, който днес бе подписан, има конкретни срокове, които са част от Преговорната рамка. Има механизъм за контрол на неговото изпълнение. Не е просто един двустранен протокол“, каза още Генчовска.

Българският посланик в Скопие Ангел Ангелов заяви, че е притеснен от антиевропейското говорене в РСМ през последните седмици и призова политическият елит и местните медии да тръгнат по пътя на европеизацията на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати