Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Георги Мамалев за „Народния театър”: Това е опит за преврат, опитват да сменят законно избрания директор

Общество

Георги Мамалев за „Народния театър”: Това е опит за преврат, опитват да сменят законно избрания директор

Георги Мамалев за Народния театър: Това е опит за преврат, опитват да сменят законно избрания директор - Tribune.bg
Снимка:

„От 47 години съм актьор на щат в Народния театър и такова чудо не съм виждал! Бил съм млад актьор, когато Театърът беше пълен с лъвове, огромни артисти, някои бяха и лични приятели на Тодор Живков. Имаха, така да се каже, влияние. Никой не си е позволявал да тръгне срещу Театъра. След време нас няма да ни има, Народният театър ще стои и винаги на сцената му ще играят най-добрите актьори и най-талантливите режисьори ще поставят на сцената му постановки. Основното нещо е Театърът”. Това казва в интервю пред БНР актьорът Георги Мамалев.

Той подчерта, че Васил Василев е спечелил конкурса за директор на Народния театър „Иван Вазов”, а който иска да стане директор на Театъра, не да протестира отпред и да говори лъжи по медиите, а да се кандидатира, когато има конкурс и да го спечели":

„Законно избраният директор има право да действа така, че Народният театър да се развива добре. В момента Театърът върви добре, но някой иска да направи преврат. Това, което в моментна се прави, е опит за преврат. В момента се опитват да сменят по незаконен начин законно избрания директор”.

По думите му в Театъра се е заговорило за политика, след като е била надраскана вратата на пиарката Велислава Кръстева от режисьора Александър Морфов.

„Политизирането започна, когато се надраска вратата и започнаха да говорят колко са против този или против онзи. Всеки има право да избира партия, в която да членува или да ѝ симпатизира. Никой няма право да го упреква за това, нито да го гони, както Сашо Морфов изгони Евгени Будинов от постановка, защото бил „герберски боклук”. Не се прави така, това е непозволено. Това може би е и част от аргументите на директора на Народния театър да се стигне до тези мерки, които са взели”.

Мамалев подчерта, че не е имал допирни точки в работата си с Кръстева, която от днес вече не е на този пост.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети