Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ГЕРБ-Кърджали в жалба: Кметицата на село Чифлик влияе върху избора на хората

Общество

ГЕРБ-Кърджали в жалба: Кметицата на село Чифлик влияе върху избора на хората

ГЕРБ-Кърджали в жалба: Кметицата на село Чифлик влияе върху избора на хората - Tribune.bg
Снимка:

В Силистра има жалба по сигнал на граждани за купуване на гласове

Областният предизборен щаб на ГЕРБ в Кърджали внесе жалба в РИК срещу кметицата на кърджалийското село Чифлик Нефиде Иса Али, която стои пред секционната избирателна комисия, влияе върху свободната воля на гласоподавателите и упражнява натиск върху тях, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Кметовете на кметства в Кърджалийско масово злоупотребяват с правомощията си на длъжностни лица и стоят пред СИК в деня на вота“, посочват от партията.

От ГЕРБ настояват РИК да извърши проверка и да бъдат предприети необходимите действия по компетентност.

В Силистра е пусната жалба по сигнал на граждани за купуване на гласове

ГЕРБ - Силистра пусна жалба за нарушения и съмнения за купуване на гласове в село Бистра, община Алфатар. Според сигнала, подаден от граждани, в близост до кметството и офиса на ДПС, в хранителен магазин се извършва агитация в нарушение на Изборния кодекс.

Магазинът се намира в непосредствена близост до изборната секция в населеното място. Сигнали са получени и за купуване на гласове, за което се твърди, че е извършвано в същия магазин.

Сигнал за непремахнати плакати до СИК в руенско селоСигнал за непремахнати плакати до СИК в руенско село

Плакати на ДПС не са премахнати от двора на кметството на с.Зайчар, община Руен, където има секционна изборателна комисия. Сигнал по случая е внесен в Районна избирателна комисия – Бургас от областния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

„Агитационните материали са разположени на по-малко от 50 метра от мястото за гласуване. За случая е бил предупреден председателят на посочения СИК, но той не е предприел съответните действия. Описаният казус нарушава чл.184, ал.1 на Изборния кодекс“, категорични са от ГЕРБ.

Към сигнала е приложена и снимка, а от ръководството на партията очакват от РИК-Бургас да извършат проверка по попадание сигнал.

Жалба за незаконосъобразна агитация

Коалиция ГЕРБ-СДС подаде жалба за незаконосъобразна агитация във „Фейсбук“ на Милка Христова в деня на вота. Нарушението се състои в опита избирателите да бъдат призовани да гласуват за конкретен участник в изборния процес - чрез посочване на конкретен номер на бюлетина. Нарушава се пряко императивната забрана на чл. 182, ал. 4 ИК, съгласно който не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

В жалбата си Коалиция ГЕРБ-СДС настоява на основание чл. 57, ал. 1, т.1 и 26 във връзка с чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс, да бъде извършена проверка във връзка с изложените обстоятелства, както и да бъдат предприети необходимите действия за преустановяване на посоченото нарушение и санкциониране на нарушителите.

ГЕРБ-Дулово: Кметът на с. Орешене агитира в секционна комисия

Жалба за агитация от кмет в изборния ден е подадена от ГЕРБ-Дулово. В нея се твърди, че кметът на с. Орешене е агитирал в секционната комисия в селото.

“Моля да предприемете необходимите мерки за нарушението и нормалното протичане на изборния процес в съответната секция!”, се посочва още в жалбата до РИК.

ГЕРБ-Сливен с жалба до РИК за явна агитация в полза на БСП и ДПС

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до РИК-Сливен за явна агитация в полза на БСП и ДПС. „В щаба на ПП ГЕРБ постъпи сигнал, че представител ПП ДПС и Коалиция БСП за България разпространява множество агитационни материали, както и записва жители на селото в списъци, които съдържат лични данни – име, ЕГН и секция за гласуване. Предвид горното, Ви моля, да предприемете всички необходими мерки за преустановяване на нарушението на Изборния кодекс“, се казва в жалбата.

ГЕРБ-Видин с жалба за незаконна агитация в ромската махала

Жалба за незаконна агитация пред няколко избирателни секции в ромския квартал на Видин „Нов път” е подадена в РИК-Видин от Александър Матеев, областен координатор на ПП ГЕРБ.

В жалбата се посочва, че пред входа на ОУ „Епископ Софроний Врачански“, където се помещават 8 избирателни секции, се извършва агитационна дейност в полза на ПП „Републиканци за България“ от страна на три лица, които поименно са посочени в сигнала.

Очаква се РИК да извърши проверка по случая и да се предприемат мерки.

Жалба до РИК-София за неправомерна и непозволена предизборна агитация в Банкя

Коалиция ГЕРБ-СДС подаде жалба до РИК-София в 25 МИР за неправомерна и непозволена предизборна агитация в Банкя.

Нарушението се състои в неправомерно поставени агитационни материали. Поставени са две изображения - едно на оградата на частен имот, а другото върху комуникационно табло. Aгитационните материали са в нарушение на изборното законодателство. Те се намират на по-малко от 50 м. от входа на пункт за гласуване нр.12 (секция 13) на район Банкя на Столична община.

В жалбата на Коалиция ГЕРБ-СДС моли да бъде извършена проверка и предприети необходимите действия за реустановяване на посоченото нарушение на Изборния кодекс.

ГЕРБ-Сливен с жалба до РИК за явна агитация в VI ОУ „Братя Миладинови“ в полза на БСП

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до РИК-Сливен за явна агитация в полза на БСП. „В централата на ПП ГЕРБ – Сливен, е получен сигнал, че кандидати на Коалиция „БСП за България“ за народни представители от МИР 21 извършват агитация в своя полза и в полза на листата с кандидати за народни представители от същата коалиция в двора на VI ОУ „Братя Миладинови“ – Сливен.

Съгласно чл.182, ал.4 от ИК, не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. Предвид горното, Ви моля, да предприемете всички необходими мерки за преустановяване на нарушението на Изборния кодекс“, се казва в жалбата

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети