Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Герджиков: Божков разиграва цялата държава с едно негодно джиро

Общество

Герджиков: Божков разиграва цялата държава с едно негодно джиро

Герджиков: Божков разиграва цялата държава с едно негодно джиро - Tribune.bg
Снимка:

Там всичко е сбъркано, заяви бившият служебен премиер по повод опита за прехвърляне

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков отново коментира казуса с акциите на Левски и Васил Божков.

„По правило джирото се предхожда от една каузална сделка, един договор. Това значи, че ние се договаряме аз да ви прехвърля акциите, а техническият способ става чрез джиро. Васил Божков много умело разиграва цялата държава. Защо го прави, той си знае. Левски е на този, който се опита да го джироса с едно негодно джиро“, заяви Герджиков пред Нова ТВ.

Той обясни, че джирото поначало не се прави така.

„Там всичко е сбъркано. Стига толкова по този въпрос, защото ми излезе пришка на езика. Няма пречки да няма договор, защото джирото никого не задължава освен самия автор – този, който прехвърля. Този, който получава, с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете. Джирото не натоварва никого, затова е едностранно. Акционер ще станеш само ако си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш само права. Няма никакви задължения”, обясни Герджиков.

Той даде висока оценка за работата на прокуратурата както при настоящия обвинител номер 1 Иван Гешев, така и при предишния – Сотир Цацаров.

„Трябва с удоволствие да констатирам, че тези наши органи напоследък доста се раздвижиха”, заяви проф. Герджиков. „Харесвам Гешев, гледам и какво прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Това е моят поглед. Остава и съдът да си свърши работата както трябва”, заяви проф. Герджиков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ами да... А Другаря Герджиков се врътка две напред едно назад, за да не се разбере какъв мушморок е всъщност
23.05.2020 21:05 / Отговор
Винаги може да се плеснеш по черепа, и да се озерелелиш. Жалко, имах добро мнение за професора, но се продаде на мафията.
24.05.2020 08:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети