Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Германската провинция Хесен въвежда изискване за тест за коронавирус за влизащите от България

Общество

Германската провинция Хесен въвежда изискване за тест за коронавирус за влизащите от България

Снимка:

Тестът може да е PCR или антигенен и следва да бъде направен до 48 часа преди пристигането

От днес германската провинция Хесен въвежда изискване за представяне на отрицателен тест за коронавирус за всички влизащи от рискови региони, каквато е и България. Гражданите могат да се тестват и непосредствено след пристигането си на територията на федералната провинция.

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн тестът може да е PCR или антигенен и следва да бъде направен до 48 часа преди пристигането, като документът, удостоверяващ резултата, трябва да е на английски, немски или френски език.

Остава изискването всички пътуващи за Германия, включително за провинция Хесен, да се регистрират на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de и при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация.

Остава изискването и за задължителна 10-дневна карантина, като тя може да бъде прекратена в случай, че бъде направен тест на 5-ия ден и резултатът е отрицателен.
Във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия на пристигащите от рискови региони граждани също се налага задължителна 10-дневна карантина.  Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от PCR-тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването или незабавно след пристигането.

Съгласно действащото законодателство на ФРГ федералните провинции имат значителни правомощия. Правилата в отделните провинции се различават. Преди да се предприемат пътуване към ФРГ, гражданите следва да се запознаят с действащите разпоредби на интернет тази страница.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с генералното консулство във Франкфурт на Майн  на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още