Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник

Общество

Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник

Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник - Tribune.bg
Снимка:

Водният режим се облекчава

Готов е водопроводът от сeло Мало Бучино до Перник, съобщи "В и К". В момента се прави изпитване на трасето, след това ще се извърши дезинфекция и до няколко дни водоподаването по него ще бъде осъществено.

Съоръжението е с дължина 13,5 км и негов главен изпълнител е държавното стопанско обединение "Монтажи".Изграждането на новата тръба до Перник отне малко повече от месец.

Новото съоръжение позволява водният режим поетапно да бъде облекчен. От днес вода ще се подава в домовете на перничани от 12:00 до 22:00 часа, а когато водата по новия водопровод бъде пусната, чешмите ще текат от 6:00 ч. до 22:00 ч., пише БНР.

Новият график ще засегне 11 населени места в община Перник - градовете Перник и Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджировци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Бедствено положение на територията на Перник беше обявено на 21 декември, а на 18 ноември беше въведен воден режим за населените места, захранвани от язовир "Студена". Като единствен спасителен вариант за решаване на водната криза МС взе решение да доведе вода до чешмите на перничани от водосборната зона на язовир "Белмекен".


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати