Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Граничният полицай Петър Бъчваров е убит в мъртва точка на видеонаблюдението, сочи експертизата

Общество

Граничният полицай Петър Бъчваров е убит в мъртва точка на видеонаблюдението, сочи експертизата

Граничният полицай Петър Бъчваров е убит в мъртва точка на видеонаблюдението, сочи експертизата - Tribune.bg

Окончателната съдебномедицинска експертиза за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров е готова и ще бъде изпратена на турските разследващи, съобщи ръководителят на Окръжната прокуратура в Ямбол прокурор Дойчин Дойчев, цитиран от БТА.

32-годишният сержант от Гранична полиция бе убит на 7 ноември м.г. до елховското село Голям Дервент. За престъплението бяха задържани двама братя, действали при съпричастност. В хода на разследването в Турция стана известно, че обвиняемите са били в пограничната зона за кражба на селскостопански животни.

Изготвената у нас експертиза е поискана официално по съответния ред вчера от турските разследващи, за да бъде приобщена към доказателствените материали по делото. Според нея граничният полицай е убит с един изстрел в главата с ловно огнестрелно оръжие 12-и калибър, обясни прокурор Дойчев.

По думите му убийството е извършено в т.нар. участък от мъртва точка във видеонаблюдението.

„Извършена е проверка. Най-близките камери, които са били до мястото на инцидента, са били в действие и са работели, но особеността е, че най-близко стоящата камера не обхваща мястото на престъплението”, каза още той.

След събиране и прилагане на всички доказателства се очаква делото за убийството да тръгне по същество в турския съд.

Към момента там е на етап разследване. И нашето, и разследването в Турция са в доста напреднал етап. Изчакваме някои заключения на балистични експертизи, които допълнително назначихме. Не е отпаднала възможността за екстрадиция на задържаните и гледане на делото от български съд, подчерта окръжният прокурор на Ямбол.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати