Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци

Общество

Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци

Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци - Tribune.bg
Снимка:

Национална асоциация на картофопроизводителите и Българска камара на плодове и зеленчуци обявяват гражданско неподчинение и организират масов протест пред Министерство на земеделието.

Призивът е в протеста, който ще се проведе на 22 март, да се включат производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна.

Причината за недоволството е продиктувано от продължаващото неглижиране на сектор плодове и зеленчуци, системното му недофинансиране и дисбаланса при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до създаването на монокултурно земеделие и продоволствена катастрофа. В момента, в който производителите очакват държавата да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през кризисния период, неблагоприятните ефекти от Ковид кризата и пазарните турболенции в следствие на войната в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано подпомагане на сектора, липсата на ясен разчет от страна на Министерство на земеделието и неадекватно подпомагане изправя стопаните пред невъзможност да обезпечат подготовката за нова реколта.

От сектора преди дни направиха протестна демонстрация на Дунав мост.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати