Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци

Общество

Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци

Гражданско неподчинение и масов протест планират производителите на плодове и зеленчуци - Tribune.bg
Снимка:

Национална асоциация на картофопроизводителите и Българска камара на плодове и зеленчуци обявяват гражданско неподчинение и организират масов протест пред Министерство на земеделието.

Призивът е в протеста, който ще се проведе на 22 март, да се включат производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна.

Причината за недоволството е продиктувано от продължаващото неглижиране на сектор плодове и зеленчуци, системното му недофинансиране и дисбаланса при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до създаването на монокултурно земеделие и продоволствена катастрофа. В момента, в който производителите очакват държавата да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през кризисния период, неблагоприятните ефекти от Ковид кризата и пазарните турболенции в следствие на войната в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано подпомагане на сектора, липсата на ясен разчет от страна на Министерство на земеделието и неадекватно подпомагане изправя стопаните пред невъзможност да обезпечат подготовката за нова реколта.

От сектора преди дни направиха протестна демонстрация на Дунав мост.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати