Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Грипна епидемия в Софийска и Пловдивска област

Общество

Грипна епидемия в Софийска и Пловдивска област

Грипна епидемия в Софийска и Пловдивска област - Tribune.bg
Снимка:

В Добрич също е обявена епидемия

Още области в капана на грипната епидемия.  Грипна епидемия е обявена от днес в Добрич. От утре се обявява в Пловдив и Софийска област. Учениците в тези области няма  да посещават занятия до края на седмицата.

Така областите с грипна епидемия у нас стават общо 11. Досега епидемия е обявена в Силистра, Шумен, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Перник, Пазарджик и Смолян.

По последни данни от МОН в 593  училища и детски градини не се учи. До 22 януари, включително, е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40 училища. В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища - ОУ "Св. Климент Охридски"  в с. Кичево, община Аксаково,  и ОУ "Васил Левски" в с. Поляците, община Дългопол.

В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“.

В 113 СУ "Сава Филаретов" в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове. Продължават да не се провеждат занятия в ДГ "Детелина" в с. Черно поле, Видинска област.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати