Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хотелиери искат удължаване на програмата за хуманитарна помощ за бежанци

Общество

Хотелиери искат удължаване на програмата за хуманитарна помощ за бежанци

Хотелиери искат удължаване на програмата за хуманитарна помощ за бежанци - Tribune.bg
Снимка:

Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите си, настояват за удължаване на срока на действие на програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България.

Те са изпратили декларация с исканията си до министъра на туризма Христо Проданов, както и до председателя на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров.

В писмото си те изразяват готовност и да предоставят пълна информация относно разполагаемия капацитет и за какъв период ще е на разположение.

В декларацията си хотелиерите обръщат внимание на факта, че с тяхно сътрудничество някои от украинските деца вече са тръгнали на детска градина, има оформени документи за постъпване на училище, някои от родителите са в процес на започване на работа.

Тези действия обаче няма как да бъдат завършени в оставащите три седмици от действието на програмата за хуманитарна помощ.

Според хотелиерите най-разумният вариант е програмата да бъде удължена за онези хотели, които заявят желание да участват в нея.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати