Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И детските програми за рожден ден минаха на онлайн вариант

Общество

И детските програми за рожден ден минаха на онлайн вариант

Децата могат да се забавляват в света на химията и физиката, без да напускат дома си

Коронавирусът ограничи доста от обичайните ни занимания, хобита и развлечения. Въпреки това, въображението на човека е неизчерпаемо. Вече и рождените дни могат да се правят с парти чрез онлайн връзка с аниматор.

„За времето на социална изолация, когато всички сме затворени вкъщи, включително и децата ни, ние разработихме специални онлайн научни, забавни детски програми за рожден ден. Идеята е децата да се забавляват в света на химия и физика, без да напускат дома си и без пряк достъп до външния свят. Истината е, че децата трудно разбират ситуацията, имат нужда от забавления и специално отношение, особено ако имат рожден ден в този критичен момент“, заявява Марина Василева, която е представител на Щура лаборатория и Интересна наука.

При онлайн поздрава аниматор се свързва в определен ден и час през дадена платформа с детето, поздравява го лично за рождения ден, разговарят и се забавляват. Аниматорът демонстрира пред детето интересни експерименти. Организаторите изпращат на рожденика и специален подарък - епруветка с експеримент за вкъщи.

„В онлайн работилничката ние изпращаме реквизит за шест експеримента и пълен комплект лабораторно облекло на детето. В определен ден и час, наш аниматор се свързва онлайн с рожденика, поздравява го и заедно провеждат експериментите“, разкрива Марина Василева.

Дистанционната работилничка е насочена към деца между 7-13 години. Провежда се в присъствието на възрастен.

Разработени са няколко теми на поздрава и работилничките, които условно са наречени: Щур професор, Щури магьосници, Младите наследници на Шерлок Холмс и Настъплението на зомбитата.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема