Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И днес: Всички проби за коронавируса в България са отрицателни

Общество

И днес: Всички проби за коронавируса в България са отрицателни

И днес: Всички проби за коронавируса в България са отрицателни - Tribune.bg
Снимка:

Българско семейство, поканило на гости болни италианци, е настанено във ВМА – чакат резултатите им по-късно днес

Всички проби за наличие на коронавирус у нас са отрицателни, съобщи на редовния сутрешен брифинг шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. Той категорично отхвърли обвинения, че в страната ни има заразени, но това се крие.

„Стремим се да се абстрахираме от обвинения в неофициални медии. Затова държа да кажа, че пробите за наличие на коронавирус се изследват в лабораторията на ВМА, и след това в Националната референтна лаборатория. След това пробите се разменят между двете лаборатории за по-голяма сигурност“, увери той.

От ВМА отново уточниха, че е слабо вероятно коронавирусната инфекция да подмине страната ни,

но в това няма нищо драматично.

„Вече 77 страни по света обявиха наличието на коронавируса, но над 20 държави по света задържаха случаите на заразени до един човек, най-голяма опасност за здравната система у нас остава сезонният грип, който изтощава медицинските ресурси и в болниците, и в лабораториите“, допълни началникът на ВМА.

„Тази нощ във болницата са приети девет души - двама курсанти от университета във Велико Търново, които са били в Торино. Те ще останат под 14-дневна карантина. През нощта е приет и японски гражданин с грипоподобни симптоми и с много висока температура. Прието е и семейство от София, което е имало близък контакт с болни от коронавируса италианци, които са гостували в продължение на два дни на българското семейство. Преди това са предупредили, че са болни“, допълни ген. Мутафчийски.

Пробите на приетите тази нощ пациенти се очакват в късния следобед.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати