Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И емблематичното гръцко кафене в центъра на Пловдив фалира

Общество

И емблематичното гръцко кафене в центъра на Пловдив фалира

И емблематичното гръцко кафене в центъра на Пловдив фалира - Tribune.bg
Снимка:

„Дотук бяхме, в неделя затваряме“. Така жената, която е на смяна в едно от най-добрите кафенета в центъра на Пловдив, съобщи лошата новина. От дни на витрината има надпис „Продава се“, пише 24 часа.

Заведението, собственост на сина на Христо Бонев Радостин и на съдружника му от Гърция Михалис, просъществува 4 години. Но високите разходи направили бизнесът им невъзможен. 5000 лева бил наемът на малкото помещение, в което дори няма и WC, а месечната сметка за ток е 2500 лева. Към тях се прибавят 3000 лева за заплати на двама души и осигуровки. А дневният оборот не надвишавал 200-300 лева. Отделно се иска непрекъснато зареждане на стока, която не е евтина, защото се доставя директно от Гърция.

Именно с нея беше прочуто заведението  - с гръцките сладкиши като портокалопита, топлите баници със спанак и сирене фета (спанакопита), ядките, соленките, меломакароните.

Съдружникът на Радостин Бонев Михалис се прибирал в Гърция. „Наистина няма работа, а разходите са непосилни“, признава Радостин Бонев.


Топ новини

виж още
Актуална тема