Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И община Хисаря остава на тъмно заради високите сметки за ток

Общество

И община Хисаря остава на тъмно заради високите сметки за ток

И община Хисаря остава на тъмно заради високите сметки за ток - Tribune.bg
Снимка:

Община Хисаря минава на режим на тока от утре. Болницата, детските градини, училищата и читалищата трябва да спрат отоплението на ток и преминават на отопление с печки.

Съгласно заповед на кмета инж. Пенка Ганева от 23.00 до 4.00 часа ще бъде спирано уличното осветление. В заповедта се посочва още, че общинските учреждения трябва да спрат отоплението на ток и да преминат на алтернативно отопление.

Кметът изрази надежда, че проблемът със сметките ще се реши бързо, защото в противен случай това ще се отрази и на туризма. Хотелиерите също ще трябва да плащат големи сметки за ток.

„След анализ, който направихме, се оказва, че ако трябва да платим цена, каквато сме платили декември месец - около 80 000 за улично осветление - ще трябва да платим близо милион за 1 година, което не е оправдан разход, особено за малка община като нашата", каза кметът на общината инж. Пенка Ганева пред БНТ.

Ръководството на общината е притеснено, че заради режима на тока в курорта може да се засилят и криминалните престъпления.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Хисаря, ток, режим
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати