Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И Русе на протест: Настояват за мерки за чист въздух

Общество

И Русе на протест: Настояват за мерки за чист въздух

И Русе на протест: Настояват за мерки за чист въздух - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е интерпретативна

Протест с настояване за чист въздух бе организиран в Русе. Той е в резултат на зачестилите замърсявания от промишлени предприятия.

Организаторите на протеста за чист въздух настояват, че нямат политически искания, но се обръщат към политиците в началото на предизборната кампания, тъй като въздухът в Русе продължава да е една от сериозните теми в града.

"Все още е жив споменът от тинейджърските ми години, когато ходехме с кърпички на устата и не искаме това да завещаваме на нашите деца".

"На протеста съм, защото съм солидарен с всички тези хора, които са на площада не за първи път, а от много години. Аз помня миризмите на хлора, помня и простестите. Край, трябва да се спре".

"На протеста съм, защото положението става безобразно, предвид на това, че замърсяванията продължават. От Общината няма никаква адекватна реакция".

Междувременно стана ясно, че от Министерството на околната среда и водите са разпоредили извънредни проверки на качеството на въздух в Русе.

От Регионалната екониспекция пък са реагирали на 546 сигнала за интензивни миризми от началото на септември досега, но станциите за измерване на чистотата на въздуха не са регистрирали отклонения от нормите. 

Това означава, че по всяка вероятност става дума за залпово изпускане на емисии от индустриални производители.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати