Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И след 2 седмици карантина – младеж от Русе даде положителна проба за COVID-19

Общество

И след 2 седмици карантина – младеж от Русе даде положителна проба за COVID-19

И след 2 седмици карантина – младеж от Русе даде положителна проба за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

21-годишното момче се прибрало от Великобритания

Установиха втори случай на коронавирус в Русе – става въпрос за 21-годишен младеж, който е кацнал със самолет на Летище „София“ от Англия. Той е пътувал с още двама души. На аеропорта те са били посрещнати от майката на заразения с COVID-19, а след това ги транспортира до село, което се намира в близост до Русе, където изкарват 14-дневната карантина, предаде БГНЕС.

„През това време никой не е излизал от къщата, включително и майката. Бащата им е носил храна и я оставял на перваза на прозорец, като той е бил с маска и ръкавици. На 23 март получава първите симптоми – вдига лека температура и лека хрема. На 24 март и майката вдига температура с отпадналост и болки в мускулите, които за няколко дни преминават“, съобщи директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова.

След като изтича карантината на 1 април, майката и синът отиват в частна лаборатория, където си правят тестове за COVID-19. Именно от него синът излиза положителен.

„На 3 април лаборантите на РЗИ от микробиологична лаборатория вземат проба за PCR, която е изпратена веднага в лабораторията във Варна. Вчера ми съобщиха, че тя е излязла положителна“, допълни още д-р Николова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Лаборант Те са проявили симптоми по време на карантината и трябва след излекуването да чакат 14дни.Затова може да е положителен резултата.
05.04.2020 22:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети