Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И социалните работници готвят стачка. Символично ще протестират утре от 10.00 до 11.00 ч.

Общество

И социалните работници готвят стачка. Символично ще протестират утре от 10.00 до 11.00 ч.

И социалните работници готвят стачка. Символично ще протестират утре от 10.00 до 11.00 ч. - Tribune.bg
Снимка:

Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за социално подпомагане в цялата страна ще се състои във вторник, 12 декември, в диапазона между 10 и 11.00 часа.

Работещите в АСП предупреждават, че са готови да обявят безсрочни стачни действия, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Социалните работници настояват за 30% увеличение на разходите за заплати с приемането на бюджета за следващата година; Осигуряване на средства за защита и корекция на зрението на работниците и служителите на АСП; Актуализация размера на средствата за представително работно облекло; Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща преобразуване на правоотношенията на социалния работник от трудови в служебни и минимално изискване за образователна степен при назначаване – бакалавър.

От КТ „Подкрепа“ изчисляват, че необходимите средства са в размер на 39,6 милиона лева. От конфедерацията са категорични, че е унизително социалните работници, чиито ангажименти непрекъснато нарастват, да получават възнаграждения, близки до минималната работна заплата. В Агенцията за социално подпомагане работят над 4600 души.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети