Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ивелина Димитрова, квотата на Радев, е подала оставка като член на СЕМ

Общество

Ивелина Димитрова, квотата на Радев, е подала оставка като член на СЕМ

Ивелина Димитрова, квотата на Радев, е подала оставка като член на СЕМ - Tribune.bg
Снимка:

Минеков иска смяна на генералния директор на БНТ

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ. Тя бе назначена на тази позиция от президентската квота точно преди три години – на 28 юни 2019 г.

„Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Това се казва в позиция на Прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили въпроси по повод депозираната оставка на Ивелина Димитрова като член на СЕМ.

„Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото“, казват още от „Дондуков“ 2.

Преди дни в интервю за евродепутата Елена Йончева за Фейсбук служебният министър на културата Велислав Минеков изрази позиция, че СЕМ не действа в България и неговото съществуване е под въпрос. Той обвини за това „политическите позиции“, които заемали от Съвета за електронни медии.

Според него, освен всичко друго, Законът за радиото и телевизията е недействащ и несъстоятелен, а експертите в Съвета са „случайни политически назначения“.

Той съобщи, че се е сблъскал с нежелание на СЕМ „да се придържа към закона“ и да му дават конкретни отговори.

Припомняме още, че Минеков иска смяна на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Нужни са направо нови правила. Избират генералните директори на обществените медии – не винаги сполучливо. С една дума, тук трябва да има промяна - на всяка цена. Трябва да се защити свободата на словото. Обществените медии не трябва да обслужват политици и политически партии - те не са за това“, категоричен е той


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети