Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изгоненият от Русия български дипломат е Георги Пройнов?

Общество

Изгоненият от Русия български дипломат е Георги Пройнов?

Изгоненият от Русия български дипломат е Георги Пройнов? - Tribune.bg
Снимка:

В дипломацията има реципрочност. Това се очакваше, каза Каракачанов

Георги Пройнов е изгоненият от Кремъл дипломат от посолството ни в Москва. Той е съветник в служба "Търговско-икономически връзки", съобщава NOVA телевизия.

Русия обяви дипломатът от българското посолство в Москва за персона нон грата вчера и даде срок от 24 часа той да напусне пределите на страната.

„В дипломацията има реципрочност. Това се очакваше. Тази нощ той е напуснал територията на Русия, имаме контакт с него. Семейството му в рамките на следващите десетина дни също ще се прибере”, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Смятам, че с Русия трябва да държим добри отношения, да не даваме поводи за конфликти. Но отношенията ни трябва да бъдат на принципна основа като равнопоставени, взаимноуважаващи се страни. А не да бъдем третирани като малките неблагодарни деца на балканите”, смята министърът.

Българският дипломат е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г. Тогава стана ясно, че се води разследване, а от прокуратурата заявиха, че първи секретар от посолството на Русия е действал като шпионин в България от почти една година.

По-късно от МВнР информираха, че са определили руския гражданин за персона нон грата.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема