Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Излекуван от COVID-19: Не бива да подценяваме вируса, мерките в България спасиха много животи

Общество

Излекуван от COVID-19: Не бива да подценяваме вируса, мерките в България спасиха много животи

Снимка:

Даме Стойков, вицепрезидент на Българската федерация по джудо, който бе сред първите дали положителна проба за коронавирус още през месец март, днес вече е напълно излекуван. Дългогодишен спортист и изключително здрав физически човек, Стойков разказва, че болестта е била болезнена и продължителна.

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

Covid-19 е изпитанието на нашето съвремие. Връхлетя ни, за да ни покаже, че наред с развитието ни, най-важно е да сме живи и здрави, да оцелеем и да се радваме на семейството и близките си.

В България имахме късмета да се вземат навременни и категорични мерки, които спасиха много човешки животи.

Бойко Борисов създаде структури и заложи на качествени хора и експерти, които поеха отговорностите за справяне с пандемията.

И успя!

Благодаря на него и на Националния оперативен щаб, начело с ген. Мутафчийски, защото те успяха да опазят здравето на много хора...

Благодаря на всички лекари, медицински сестри и работещите на първа линия, защото хората като мен, сблъскали се с коронавируса, имахме и все още имаме нужда от тях.

Поздравявам всички доброволци и дарители и им благодаря! Това показва, че има достойни българи, които помагат за оцеляването на всички нас.

Сега, когато противоепидемичните мерки се отпускат, моят призив е: нека спазваме правилата, въведени на обществените места, особено в затворени помещения като молове и фитнеси.

Да спортуваме е силна потребност, но нека го правим с внимание към нашето здраве. Така ще се отблагодарим за усилията на всички, които се бориха за нашето оцеляване в последните два месеца.

Коронавирус има. Когато се оказах с положителна проба за COVID-19 все още нямах никакви симптоми и не можех да повярвам, че е възможно точно аз - човек, който е спортувал през целия си живот, да се заразя. Но след няколко дни се проявиха симптомите и бяха болезнени и продължителни.

Не бива да подценяваме коронавируса и не бива да се съмняваме в неговото съществуване. Никой не е застрахован срещу него!

Пазете се и бъдете здрави!  

 


Коментари (2)

Бай Гроздан Къде е Мангърчо, че ми стана мъчно за него?
16.05.2020 18:19 / Отговор
Sina Мангърчо ще излезе прае в края на крайщата, запомни го добре това!
17.05.2020 23:32

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема