Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Излекуваният Адемов: Смятах коронавируса за леко заболяване, кашлицата е изключително мъчителна

Общество

Излекуваният Адемов: Смятах коронавируса за леко заболяване, кашлицата е изключително мъчителна

Снимка:

Според депутата управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки

„Аз съм един от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична пътека беше към средно тежките случаи. Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване“.

Това заяви пред БТВ народният представител Хасан Адемов, който преболедува COVID-19.

Той обясни, че в момента, в който вдига температура, си прави снимка и установява, че има бронхопневмония. Депутатът обясни, че вече има изградени антитела и има добър имунен отговор.

Според него управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки. Адемов смята, че има какво още да се направи при икономическите мерки. Въпреки това смята, че те в момента действат и дават резултат.

„13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60:40. В края на месец юни се очаква цифрата да набъбне“, коментира той.

Адемов уточни, че може да се промени дизайна на мярката, така че още повече хора да могат да се възползват от нея.

„Неслучайно държавата, заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите, се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. Предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината“, изтъкна Адемов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още