Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изтича срокът на 2 млн. лични карти, шофьорски книжки и паспорти

Общество

Изтича срокът на 2 млн. лични карти, шофьорски книжки и паспорти

Изтича срокът на 2 млн. лични карти, шофьорски книжки и паспорти - Tribune.bg
Снимка:

Все повече фирми и населени места се възползват от мобилното подаване на заявления

Тази година изтича срокът на над 2 милиона лични карти, шофьорски книжки и паспорти, съобщи NOVA. Оказва се, че все повече фирми и населени места се възползват от така нареченото мобилно подаване на заявления.

В офиса на НАП в Хасково работят близо 200 души. Сметката показва, че ако всеки от тях си вземе почивен ден, за да си смени документите, работата на данъчните ще се наруши. „Направихме предварително проучване и се оказа, че близо 70 души, като някои добавиха и членове на семейството си, решиха да се възползват от тази възможност”, обясни Божана Илиева от НАП – Хасково.

„От началото на годината постъпилите заявки са 12, а 6 от тях вече сме обработили. Предстои до средата на март още да постъпват и да направим организация. Обслужените граждани вече са 200”, каза Снежана Митошева, директор звено БДС към МВР – Хасково.

„Очакваме назначаването на допълнителни служители и според броя ще реагираме. Да, лятото вероятно няма да бъде възможно да правим изнесен прием”, каза още Снежана Митошева.

Очаква се опашките в Паспортните служби да започнат да се трупат в края на пролетта. От МВР припомнят, че глобите започват от 20 лева и могат да стигнат до 150, ако не преиздадем навреме документите си за самоличност.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати