Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Камионите с хуманитарна помощ на Червения кръст тръгват към Украйна

Общество

Камионите с хуманитарна помощ на Червения кръст тръгват към Украйна

Камионите с хуманитарна помощ на Червения кръст тръгват към Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Първите два камиона на Червения кръст, част от хуманитарния конвой на българската държава, ще тръгнат към Украйна днес. Рано тази сутрин започна товаренето на част от набраните до момента дарения в подкрепа на пострадалите от конфликта. Това съобщиха от БЧК.

Краткият номер, в подкрепа на пострадалите в конфликта, е 1466, посочиха от организацията. Номерът е активиран за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати съобщение и да дари 1 лв. за пострадалите.

Открита е и банкова сметка, в която също може да се направи дарение. Номерът на сметката е публикуван на интернет страницата на БЧК.

Кампанията за набиране на материални дарения продължава, като всички, които желаят да се включат, могат да го направят в областните структури на БЧК, както и в централата на организацията - на бул. "Джеймс Баучер" 76 в София.

БЧК изразява своята дълбока благодарност към стотиците индивидуални и корпоративни дарители, които се отзоваха в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети