Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карантинирани търсят бира и цигари от кризисния щаб

Общество

Карантинирани търсят бира и цигари от кризисния щаб

Снимка:

Дамата била възмутена, нямало бира за мъжа ѝ, а той бил много изнервен

„Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка!“ Това обаждане възмути Общинския кризисен щаб в Благоевград, съобщава „Труд“.

Заявката била подадена от семейство с три деца, което е под карантина от 5 дни. Мъжът е шофьор на камион, завърнал се от Франция.

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост. От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко. Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и биричка, при това без да платят. Казали: Ние не сме се поставили под карантина доброволно, така че ще ни плащате и обслужвате.

„Оперативен кризисен щаб към община Благоевград е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обслужва и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда“, обяснили от щаба. Те също са разказали за случая.

След първото обаждане за храна, дошло и второ. „Дамата, чието име ще запазя в тайна, днес възмутена е звъняла на горещия телефон на община Благоевград, на ОД на МВР- Благоевград, на местни и национални медии, разпространявайки подвеждаща информация. Тя е споделила, че е обслужена от кризисния щаб, но предоставената ѝ храна, която не е заплатила, не ѝ допаднала. Заявила, че иска доставка на цигари и бира за мъжа си, който бил изнервен от сегашното положение. Моля гражданите на Благоевград да не злоупотребяват със ситуацията, пред която сме изправени и с която се борим! Днес е време, в което човек трябва да пренареди и осмисли приоритетите си! Оперативен кризисен щаб ще обслужи всеки един сигнал!“, заявяват още от щаба.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив