Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карлос Контрера: Няма как да приемем, че институциите не са могли да спрат изсичането на 20 дървета

Общество

Карлос Контрера: Няма как да приемем, че институциите не са могли да спрат изсичането на 20 дървета

Карлос Контрера: Няма как да приемем, че институциите не са могли да спрат изсичането на 20 дървета - Tribune.bg
Снимка:

Случилото се в „Борисовата градина” е сюрреализъм

Случилото се в "Борисовата градина", на територията на къпалнята "Мария Луиза" е някакъв сюрреализъм. В центъра на града да допуснеш подобни гледки е абсурдно. Без да влизам в теория на конспирациите, няма как да приемем версията, че институциите не са могли да предотвратят изсичането на двадесет дървета. Това заяви председателят на групата „Патриоти за София“ и председател на Комисията по транспорт в Столична община Карлос Контрера, цитиран в БГНЕС.

Председателят на СОС иска обяснения от Трайчо Трайков за незаконната сеч в Борисовата градина

Още по-скандално е, че всъщност кметът на район "Средец" - Трайчо Трайков е издал разрешение да се премахнат десет дървета. Значи е било известно какво се готви. Обаче никой не е контролирал какво се прави на терен, нещо повече, предвид спецификата на територията - "резерват на градинско-парковото изкуство", според мен задължително е следвало да се съгласува и от Столична община, а СОС в лицето на комисията по Екология да бъде поне уведомен. Да, ама не. Къде е районният кмет в момента? Не видях негово изявления. Не го видях и по кадрите на медиите на терен от проверките... А парадоксът е, че той е от политическата сила (Демократична България), която най-много и най-напоително говори за "опазване на Борисовата градина", добави Контрера.

Странни неща се случват напоследък, доста странни. Със сигурност в комисия по Опазване на околната среда и водите ще поискам да бъде извършена подробна проверка и да чуем защо и как стигнахме до тук. Нещо повече - да кажат експертите какви мерки могат да се вземат не просто да не се случват такива неща занапред, а как стореното да бъде поправена, добави още той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати