Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров: Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов”

Общество

Кацаров: Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов”

Снимка:

От болница „Пирогов“ са издали епикриза за цироза на Стойчо Кацаров. По думите му той не съм страдал от чернодробно заболяване. Това обяви той пред БТВ.

Служебният здравен министър потвърди, че е лежал в болницата с COVID-19 през ноември миналата година, а епикризата му е била издадена през януари тази година.

„Не са ми правени изследвания, не съм лежал в „Пирогов“, съобщи още д-р Кацаров, обяснявайки, че в документа е нанесен друг период на престой. 

„Аз лежах в болницата ноември месец. А тази епикриза е от 21 до 25 януари. Тогава не съм бил в болницата с никаква диагноза”, посочи още д-р Кацаров.

По-рано днес здравното министерство публикува целия протокол след проверката на Здравната каса в лечебното заведение. От там са установили, че има нелекувани пациенти, а извършената дейност е на стойност над 1 милион лева. Според тях повечето от лекуваните са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност.

Преди няколко дни от „Пирогов“ заявиха, че ще обжалват проверката на НЗОК. В сряда пък беше отстранен директорът на лечебното заведение проф.Асен Балтов. Това изкара медиците от болницата днес на протест в подкрепа на бившия си началник. Те носеха в ръцете си плакати с надпис: „Пирогов не точи касата“ .  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още