Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров: Медицински надзор проверява случая с починалото от менингит дете

Общество

Кацаров: Медицински надзор проверява случая с починалото от менингит дете

Снимка:

По думите на служебния министър не е изолиран патологичен менингокок нито при починалото дете, нито при контактните му лица

„Не е изолиран патологичен менингокок нито при починалото дете, нито при контактните му лица.“ Това зави министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по повод починалото дете от столична детска градина.

„Имам доклад от директора на Столичната РЗИ и директора на НЦЗПБ. От тези доклади се вижда, че са предприети всички необходими противоепидемични мерки и мерки за изолиране на причинителя на заболяването. Не е изолиран патологичен менингокок, какъвто се очаква и каквато е била първоначалната диагноза. При нито един – нито при починалото дете, нито при останалите контактни, които са били с него“, посочи министърът.

„Започнала е проверка от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и ще бъдат проверени всички лечебни заведения дали е оказана дължимата грижа с медицинското обслужване на това дете. Помолих директора на Столичната РЗИ да разпространи цялата информация, с която разполагаме. Би трябвало до обяд днес да е публикувана на страницата на РЗИ и МЗ. Сега се извършва проверката“, допълни Кацаров.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема