Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров: Не се налагат нови мерки, пандемията е под контрол

Общество

Кацаров: Не се налагат нови мерки, пандемията е под контрол

Снимка:

Триажните центрове трябва да намалят натискът към болниците

„Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и на заразените не е толкова голям, няма драма в ситуацията и към днешна дата не се налагат нови мерки“. Това каза служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, който посети COVID зоната в 12-и Диагностично-консултативен център, в столичния квартал "Люлин", цитиран от НОВА. 

По думите на Кацаров, той изчаква доклад от главния държавен здравен инспектор за епидемичната обстановка, като на база на експертния доклад ще вземе решение дали е необходимо да се налагат нови мерки.

„До момента са разкрити 39 COVID зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите планове и сметки в рамките на седмица - две ще има поне 150 такива, равномерно разпределени географски в страната“, каза служебният министър.

Те ще са снабдени с необходимата апаратура, за да се направят всички нужни клинични и амбулаторни изследвания на пациентите, предимството е, че няма да се смесват пациенти. COVID зоните ще помогнат да се намали натискът към болниците, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още