Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров през април 2021 за сертификатите: Класически пример за непряка дискриминация

Общество

Кацаров през април 2021 за сертификатите: Класически пример за непряка дискриминация

Само преди 6 месеца служебният здравен министър Стойчо Кацаров определи „зелените сертификати“ като „класически пример за непряка дискриминация.

„Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация".

„Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят".

Това са думи на Стойчо Кацаров от април месец 2021 година, който по онова време се изявяваше като председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Преди да бъде назначен за здравен министър от Румен Радев, Кацаров беше категоричен, че сертификатът, който той с днешна дата въвежда е пример за непряка дискриминация и създаване на предпоставка за отнемане на права.  

„Ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавируса повлия много на психиката на хората и на обществените отношения. В един момент този процес става неконтролируем и хората започват да го поставят като условие – като прокажените, едно време – това е психологически феномен," каза тогава пред Дарик радио д-р Стойчо Кацаров.  


Топ новини

виж още

Актуална тема