Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19

Общество

Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19

Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19 - Tribune.bg
Снимка:

Усилията които се правят за борба с Ковид-19 и ваксинацията са надпартийни. Те са национални. Това заяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг на Обществения съвет, създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините. По думите му това е начинът да се върнем към нормалното общуване. Той направи призив към всички да направят опит, за да се защитим.

Според Кацаров в момента се наслаждаваме на измамливо спокойствие. „Не сме застраховани от нова вълна“, категоричен беше той. Определи лятното време като най-подходящо за излизане от ситуацията на епидемия.

По думите на служебния здравен министър не трябва да прибягва до принуждаване на хората да се ваксинират, а те трябва да си дадат сметка колко е важно. Кацаров заяви, че това не е само личен акт, а национално усилие и участието на всеки един е важно. Според него трябва да бъде поставен цел и тя е числото на имунизираните да се удвои.

В дискусията участие взе и проф. Мира Кожухарова. Тя изтъкна, че значителна помощ се очаква от обществеността. Тя припомни, че всички научни публикации в последната седмица показват, че хората, които са получили две дози от ваксините са предпазени от разпространяващия се коронавирус в Европа. Кожухарова се обърна и към хората с хронични заболявания и възрастните хора и призова за разговори с тях, за да резберат, че това е много важно.

По думите на професор Гигов ваксинационният щаб е изпълнил предназначението си, а освен имунизацията няма друго нещо, което може да предотврати една нова епидемична обстановка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати