Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19

Общество

Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19

Кацаров: Сега е времето за ваксинация, не сме застраховани от нова вълна на Ковид-19 - Tribune.bg
Снимка:

Усилията които се правят за борба с Ковид-19 и ваксинацията са надпартийни. Те са национални. Това заяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг на Обществения съвет, създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините. По думите му това е начинът да се върнем към нормалното общуване. Той направи призив към всички да направят опит, за да се защитим.

Според Кацаров в момента се наслаждаваме на измамливо спокойствие. „Не сме застраховани от нова вълна“, категоричен беше той. Определи лятното време като най-подходящо за излизане от ситуацията на епидемия.

По думите на служебния здравен министър не трябва да прибягва до принуждаване на хората да се ваксинират, а те трябва да си дадат сметка колко е важно. Кацаров заяви, че това не е само личен акт, а национално усилие и участието на всеки един е важно. Според него трябва да бъде поставен цел и тя е числото на имунизираните да се удвои.

В дискусията участие взе и проф. Мира Кожухарова. Тя изтъкна, че значителна помощ се очаква от обществеността. Тя припомни, че всички научни публикации в последната седмица показват, че хората, които са получили две дози от ваксините са предпазени от разпространяващия се коронавирус в Европа. Кожухарова се обърна и към хората с хронични заболявания и възрастните хора и призова за разговори с тях, за да резберат, че това е много важно.

По думите на професор Гигов ваксинационният щаб е изпълнил предназначението си, а освен имунизацията няма друго нещо, което може да предотврати една нова епидемична обстановка.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати