Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Кауфланд“ сваля промоцията на олио, цената му официално доближава 5 лева на борсата (СНИМКА)

Общество

„Кауфланд“ сваля промоцията на олио, цената му официално доближава 5 лева на борсата (СНИМКА)

Кауфланд сваля промоцията на олио, цената му официално доближава 5 лева на борсата (СНИМКА) - Tribune.bg
Снимка:

„Кауфланд“ се отказва от промоционалното олио на цена 3,69 лева, а причината да се предотврати напрежението. Причината е, че през уикенда се извика огромни опашки от желаещи да си купят олио на промоция, а възрастен мъж дори почина докато чака.  

„Продуктът традиционно присъства в промоционалните ни предложения. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка", казаха от „Кауфланд“ като добавят, че са били предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показаха стотици граждани тичащи и бутащи се за стек олио. В магазин в Кърджали се стигна и до насилие.

Днес Кирил Петкъв пък заяви, че гасят пожар след пожар и всичко е спекула. Цените се покачвали с няколко процента, на база на инфлацията, а не в пъти.  

На сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цената на олиото вече доближава 5 лева. Според финансовият министър обаче нямало бутилка олио на цена над 4 лева. 

Държавната комисия по стоковите борси и тържищатаДържавната комисия по стоковите борси и тържищата


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати