Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никаква връзка с реалността: Асен Василев обяви, че олиото в магазина е 3-4 лв.

Политика

Никаква връзка с реалността: Асен Василев обяви, че олиото в магазина е 3-4 лв.

Никаква връзка с реалността: Асен Василев обяви, че олиото в магазина е 3-4 лв. - Tribune.bg

„Редят се на опашки за олио по 3 лв. Това не са рекордни цени. Олиото е между 3-4 лв. в магазините. Само в някои вериги се вдигнаха цените, продължава да има олио, продължава да е на нормални цени“. Това обяви вицепремиерът Асен Василев пред Мария Цънцарова по БТВ.

Новината е шокираща за всички потребители, които са влизали в хранителен магазин през последните седмици, тъй като масово олио на непромоционална цена от 3 лв. в търговските обекти е нещо, невиждано отдавна.

Олиото в Кауфланд, което е налично, струва 5 лв.Олиото в Кауфланд, което е налично, струва 5 лв.

Най-масовите прилични откъм качество марки например са на цени около 4,50-5.50 лв. Идентични са цените в Кауфланд, Лидл, Била, Фантастико, ТМаркет, ПроМаркет и всички други големи вериги. В Метро на теория има по-ниски цени с няколко стотинки, но в самите обекти наличности липсват.

Наличните марки в магазините на метро идват малко под 5 лв. с ДДСНаличните марки в магазините на метро идват малко под 5 лв. с ДДС

„Някои фирми и някои хора продължават да организират паника и работят срещу населението“, смята обаче Василев. „Това е незаконно действие, за което се налагат тежки глоби. Подобни акции ще има за брашно и захар – това е информацията, която достига до нас“, обяви вицепремиерът.

В ЛидлВ Лидл

„Нормално е да има инфлация, има война!“, заяви той, сякаш проблемите с инфлацията са от 2 седмици.

„ГЕРБ като ви кажат „Добър ден“, погледнете дали няма луна и звезди“, каза още Василев.

Междувременно немската верига Кауфланд очевидно е твърдо решена да събори кабинета, защото пуска нова промоция на олио другата събота.

Следващата седмица Кауфланд отново готвят удар срещу правителството с промоцияСледващата седмица Кауфланд отново готвят удар срещу правителството с промоция

Т-МаркетТ-Маркет

Държавната комисия по стоковите борси и тържищатаДържавната комисия по стоковите борси и тържищата


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети