Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Пазарджик отчете дейността си за последните две години

Общество

Кметът на Пазарджик отчете дейността си за последните две години

Кметът на Пазарджик отчете дейността си за последните две години - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Пазарджик Тодор Попов отчете дейността си за последните две години от управлението си.

„Винаги съм вярвал, че делата се чуват по-силно от думите. Точно две години от началото на четвъртия ни мандат, с постоянство и професионализъм, цифрите изглеждат така.“, посочва Попов.

По данните му в града са възстановявани традициите на висшето образование. Направени са данъчни облекчения за семействата на спортуващи деца; въведени са облекчения за инициативи, свързани с поддържането на междублокови пространства.

Що се отнася до инфраструктурата е направен цялостен ремонт на съществуващия околовръстен път, разширени са и парковите пространства и зоните за отдих.

В града са построени и реновирани няколко спортни обекта. Ремонтиран е Плувен комплекс „Балона” и пространството за отдих около него, изградени са и две изцяло нови спортни зали , изцяло реновиран е стадион  „Георги Бенковски”. Пазарджик беше обявен за Европейски град на спорта през 2020 година.

Общината е засилила озеленяването и е въвела нова методика на еко-патрулиране. Осигурено е финансиране за всички спортни клубове ; развиване на представителните отбори на Хебър по футбол и волейбол; започнала е и задълбочена работа в школите на Хебър по футбол и волейбол.

През последните две години Попов и екипът му са създали  фонд за ремонт на ключови булеварди и малки улици, има специална програма за изграждане на тротоари, разширяване на зоните за видео наблюдение. Създадено е и звено за иновации в политиката и технологиите. Има и на нова система за безплатен интернет и разширени зони.

Градоначалника стартира и няколко програми, които тази за поощрение „Граждански импулс“  и образователната „Лято в зоологическата градина”.

В града вече има инсталации за сепариране и компостиране на отпадъци.

На редица дейности Попов и екипът му също са дали старт. Те са на различен етап от реализацията си.

Сред тях са новата методика за сметосъбиране и почистване на града, саниране на жилищни сгради, изграждане на приют за бездомни и възрастни хора.

Предвидени са и още няколко спортни зони, както и завършване на ремонта на спортна зала “Хебър”.

Сред инфраструктурните дейности са завършване на Западен околовръстен път, финализиране на ремонт на пътищата Пазарджик-Батак и Пазарджик-Белово, цялостна подмяна на уличното осветление в града и общината, изграждане на нови детски площадки във всички села в общината, въвеждане на иновативни методи и технологии за преподаване в училищата, създаване на условия за алтернативни методи на транспорт (вело и електро). Изграждане на младежки образователен център за извънкласни дейности.

Според отчета на Попов той е успял да изпълни 60 % от приоритетите от предизборната си кампания 20 на сто от тях са процес на завършване, а 20% предстоят да бъдат реализирани.

 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети