Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Пазарджик отчете дейността си за последните две години

Общество

Кметът на Пазарджик отчете дейността си за последните две години

Снимка:

Кметът на Пазарджик Тодор Попов отчете дейността си за последните две години от управлението си.

„Винаги съм вярвал, че делата се чуват по-силно от думите. Точно две години от началото на четвъртия ни мандат, с постоянство и професионализъм, цифрите изглеждат така.“, посочва Попов.

По данните му в града са възстановявани традициите на висшето образование. Направени са данъчни облекчения за семействата на спортуващи деца; въведени са облекчения за инициативи, свързани с поддържането на междублокови пространства.

Що се отнася до инфраструктурата е направен цялостен ремонт на съществуващия околовръстен път, разширени са и парковите пространства и зоните за отдих.

В града са построени и реновирани няколко спортни обекта. Ремонтиран е Плувен комплекс „Балона” и пространството за отдих около него, изградени са и две изцяло нови спортни зали , изцяло реновиран е стадион  „Георги Бенковски”. Пазарджик беше обявен за Европейски град на спорта през 2020 година.

Общината е засилила озеленяването и е въвела нова методика на еко-патрулиране. Осигурено е финансиране за всички спортни клубове ; развиване на представителните отбори на Хебър по футбол и волейбол; започнала е и задълбочена работа в школите на Хебър по футбол и волейбол.

През последните две години Попов и екипът му са създали  фонд за ремонт на ключови булеварди и малки улици, има специална програма за изграждане на тротоари, разширяване на зоните за видео наблюдение. Създадено е и звено за иновации в политиката и технологиите. Има и на нова система за безплатен интернет и разширени зони.

Градоначалника стартира и няколко програми, които тази за поощрение „Граждански импулс“  и образователната „Лято в зоологическата градина”.

В града вече има инсталации за сепариране и компостиране на отпадъци.

На редица дейности Попов и екипът му също са дали старт. Те са на различен етап от реализацията си.

Сред тях са новата методика за сметосъбиране и почистване на града, саниране на жилищни сгради, изграждане на приют за бездомни и възрастни хора.

Предвидени са и още няколко спортни зони, както и завършване на ремонта на спортна зала “Хебър”.

Сред инфраструктурните дейности са завършване на Западен околовръстен път, финализиране на ремонт на пътищата Пазарджик-Батак и Пазарджик-Белово, цялостна подмяна на уличното осветление в града и общината, изграждане на нови детски площадки във всички села в общината, въвеждане на иновативни методи и технологии за преподаване в училищата, създаване на условия за алтернативни методи на транспорт (вело и електро). Изграждане на младежки образователен център за извънкласни дейности.

Според отчета на Попов той е успял да изпълни 60 % от приоритетите от предизборната си кампания 20 на сто от тях са процес на завършване, а 20% предстоят да бъдат реализирани.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема