Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Студентски град с положителна проба за коронавирус, не успял да се свърже с личния лекар

Общество

Кметът на Студентски град с положителна проба за коронавирус, не успял да се свърже с личния лекар

Снимка:

Петко Горанов е активен протестиращ, който често може да бъде забелязан на площада

Кметът на район Студентски град в столицата е поредният политик дал положителна проба за COVID-19.

„Днес се наложи да направя спешен ПСР-тест и за съжаление се оказа положителен. Започвам да звъня на всички, които са били контактни с мен през последната седмица“, информира Петко Горанов в личния си профил във Фейсбук.

От публикациите му в социалната мрежа става ясно, че кметът от „Демократична България“ не се чувства добре и кара заболяването със симптоми. Той е на домашно лечение и коментира, че според него липсва ясен протокол за действие в случай като неговия.

„Не се самолекувайте! Следете клиничните си показатели - и малкото влошаване е повод за лекарска консултация! Лошото е, че здравната ни система в момента не е способна да обслужи потенциалния контингент заразени. Този вирус все още е неизследван и предизвиква изненадващи реакции, затова е този широк спектър от медикаменти. Все пак те са с едноседмично приложение, ако бяхте забелязали. Последиците от пренебрегване на лечението обаче, могат да бъдат сериозни. Успех на всички!“, коментрира Горанов.

Кметът разказва, че в нощта на 24/25 окт. се почувствал зле с температура 37.6.

„Специално потърсих наличие на обоняние и установих, че нямам такова. Това ме насочи към тест за Ковид-19. Намирах се на 400+ км от София. На 25 окт., неделя, в 13.30 ч. вече бях в София. Никакъв шанс за спешен тест където и да е в неделя следобед. Не мога да установя връзка с личния си лекар, който е личен лекар на цялото ни семейство. На страницата на Столична РЗИ пише „Затворено. Ще бъде отворено утре в 08.30 ч.“. Няма такова нещо като „Горещ телефон“ или „Дежурен“.Състоянието ми бих оприличил като на буболечка, настъпена с ботуш на асфалта“, разказа той.

На другия ден въпреки изявените симптоми решава да иде лично пред кабинета на личния си лекар, но той е в отпуск, а заместник отсъства.

„След 8.30 успях да направя връзка със СРЗИ, откъдето ми казаха, че имам работа с личния си лекар и те нямат никакъв контрол над тях. Направих си спешен ПСР тест, за който заплатих 175 лв. след чакане на опашка 80 минути“, описва пътя си кмета.

Според Горанов, който е и виден протестър, невъзможността му да се свърже с личния лекар доказва, че „системата е неспособна да се справи със засечки като тази“.

„В кризисна ситуация липсата на елементарен организационен ресурс е страшно деморализиращо за хората. Някой дава ли си сметка, че няма пилот в самолета? Спазвайте мерките, не ги критикувайте! Бог с нам!“, написа той.  


Коментари (2)

ПРОТЕСТИРАЩИЯТ ЧЕРВЕН КМЕТ НАЙ-НАКРАЯ ГО ОТКРИ!!.......... СЛЕД 111 ДНИ-ПОД 638 ЖЪЛТО ПАВЕ, У ЛЕВО НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, - НАМЕРИ ГО БЕ.... - ТОВА КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ, ТОВА, КОЕТО БЕШЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО НА БОЙКО.......
27.10.2020 17:27 / Отговор
Mihaela Тоя пък,нали казвате ,че при вас,на протестите няма Ковид..
А сега няма помощ . Да си бяхте седяли на задниците и да бяхте помислили как да помогнете ,а не да хвърляте яйца и риби.
27.10.2020 17:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема