Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кметът на Войводиново за прогонените роми: Връщане назад няма

Общество

Кметът на Войводиново за прогонените роми: Връщане назад няма

Снимка:

Искаме ромите да разберат това, каза Димитър Тосев

„Ромите искат да се върнат, но населението не ги желае, а причини има много. Позицията на селото е – връщане назад няма. Населението не желае те да се върнат там. За нас е важното те самите да разберат, че връщане назад няма.“ Това обяви кметът на Войводиново Димитър Тосев пред bTV.

Той допълни, че не е бил свидетел на завръщането на ромите, но знае, че те са били докарани с автомобили от човек от неправителствена организация от „Столипиново”. Казал, че работи за Българския хелизинкски комитет (БХК).“ Той постоянно повтаряше – Къде са правата, вие нямате право. Аз обясних на циганите, че в момента е започнало дело. Тези хора от БХК, имаше една жена, те сваляха заповедите, които са залепени на вратите“, допълни кметът.

От няколко дни в селото отново има напрежение, защото ромите от незаконни постройки в гетото са поискали да се върнат.

Напрежението във Войводиново избухна в началото на януари, след като двама жители от ромската махала нападнаха командоса Валентин Димов.

„Преди месец, когато се създаде ситуацията, казах, че трябва да се обединим и да решим заедно проблема, защото днес проблемът е във Войводиново, а утре ще е на друго място", коментира кметът на община „Марица” Димитър Иванов. Днес има среща, за да се реши проблема, допълни той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив