Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КНСБ с протест на АМ „Хемус“, искат увеличение на заплатите в АПИ

Общество

КНСБ с протест на АМ „Хемус“, искат увеличение на заплатите в АПИ

КНСБ с протест на АМ Хемус, искат увеличение на заплатите в АПИ - Tribune.bg
Снимка:

Протест на синдикат "Пътно дело" към КНСБ ще се проведе от 11:00 часа, съобщиха от пресцентъра на синдиката. Той ще е под надслов "Достоен труд - достойно заплащане" и ще се състои на лявото пътно платно на автомагистрала "Хемус" в посока Варна - София -  непосредствено преди лява тунелна тръба на тунел "Топли дол". Движението ще бъде затворено двупосочно.  

Синдикатът настоява за увеличение на заплатите на работещите в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) с 20 процента с Бюджет 2024. Ръководството на синдикат "Пътно дело" - КНСБ и служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" изпратиха декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до председателя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, в която се посочва, че са необходими 17 088 409 лева, с които ще се увеличат работните заплати на 2417 служители в АПИ.

"Считаме, че подобрението на възнагражденията ще бъде израз на професионалното признание към усилията и ангажимента на нашия трудов колектив. Това ще подкрепи мотивацията на служителите и ще способства за подобрение на общата работна атмосфера", пише в декларацията. Според синдикат "Пътно дело" - КНСБ и служителите на АПИ увеличението на заплатите с 20 процента представлява справедливо признание за постоянния принос на служителите в постигането на целите и задачите на агенцията.

От синдиката заявяват в декларацията и своята готовност при непостигане на конкретни резултати на заявените искания да организират и проведат протестни и стачни действия в защита на своите достойни възнаграждения и условия на труд. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети