Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КНСБ започва национална протестна кампания, исканията им са овладяване на инфлацията

Общество

КНСБ започва национална протестна кампания, исканията им са овладяване на инфлацията

КНСБ започва национална протестна кампания, исканията им са овладяване на инфлацията - Tribune.bg
Снимка:

КНСБ започва национална протестна кампания под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!".

Началото ѝ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София - пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, информира БНР.

Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия и институции. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

При откриването на кампанията ще присъства цялото ръководство на синдиката, както и лидерите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ настоява за мерки за насърчаване на колективното трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на така нареченото сумирано изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от сега действащите текстове по темата в Кодекса на труда.

Ще бъде представена и визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

От синдиката заявиха, че всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза.

 


Етикети КНСБ, избори 2022
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати