Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Княгиня Мария Луиза присъства на молебена в столицата за 90-ия си рожден ден /СНИМКИ/

Общество

Княгиня Мария Луиза присъства на молебена в столицата за 90-ия си рожден ден /СНИМКИ/

Десетки се събраха в храм-паметника "Св. Александър Невски" за отслужването на молебен за юбилея на княгиня Мария Луиза – първородна дъщеря на Цар Борис III и Царица Йоанна и сестра на Симеон Сакскобургготски.

Княгиня Калина пожела на своята леля да бъде жива и здрава, да има много хубав и щастлив рожден ден.

Симеон Сакскобургготски заяви, че пожелава на сестра си Княгиня Мария Луиза да живее поне още 120 години.

„В момента има толкова хора, не мога да вляза в подробности, но емоцията е огромна. Толкова години вече се молеше и се надяваше да оцелее до днес, така че ето, и това се случи“, каза развълнуван Сакскобургготски.

Княгиня Мария Луиза е родена на 13 януари 1933 г. в София и днес навършва 90 години. Самата княгиня присъства на молебена, както и Симеон Сакскобургготски, Калина Сакскобургготска, членове на семейството, както и още много други обществено известни личности.

Княгиня Мария Луиза е кръстена от Софийския митрополит Стефан, по-сетнешен Екзарх на Българската православна църква, неин кръстник е държавникът Александър Малинов, който по онова време е председател на Народното събрание. Тя носи името Мария Луиза в чест на покойната си баба и първа българска Княгиня на Третото царство Мария Луиза, Принцеса на Парма и Пиаченца.

Молебенът отслужи митрополит Николай.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети