Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Колона с военна техника се придвижи към учебен полигон „Ново село“

Общество

Колона с военна техника се придвижи към учебен полигон „Ново село“

Колона с военна техника се придвижи към учебен полигон Ново село - Tribune.bg
Снимка:

Тя е част от съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“

Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви информираме, че на 15 март от Румъния към учебен полигон „Ново село“ се е придвижила военна автоколона. С нея са транспортирани личен състав и бойна техника на пехотата. Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което от 16 март се включи в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“ на учебния полигон, съобщават от Министерство на отбраната.

Във връзка с предвидените тренировки в рамките на деня два военни вертолета ще изпълнят полети от Румъния към учебен полигон „Ново село“ и обратно.

От ведомството припомнят, че съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В „Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, допълват от МО.

Превозват военна техника от Румъния у нас


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети