Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Комитова обяви АМ „Хемус“ за незаконна, българите се интересуват само път да има

Общество

Комитова обяви АМ „Хемус“ за незаконна, българите се интересуват само път да има

Снимка:

Не е изключено премахването на положения асфалт

„Установено е незаконно строителство на АМ „Хемус”. Първата инспекция беше по пътен възел на отсечка 6. Там установихме незаконна работа.“ Това обясни на брифинг регионалният министър Виолета Комитова.

По думите ѝ българите у нас се интересуват само да има път, без да интересуват колко е законно или не и какви щети се нанасят на природата.

На въпрос дали ще бъде премахнат положеният асфалт или ще бъде направена качествена оценка на строежа и асфалта, тя каза, че решението как ще действа предстои да бъде взето.

Председателят на ДНСК Влади Калинов обясни, че е направена проверка по два способа на участъците от 1 до 9. По думите му при 1, 2 и 3 ЛОТ няма нарушения. 4, 5 и 6 имат одобрен ПУП, но не са приключили процедурите на отчуждаване, няма инвестиционни проекти и не са представени разрешителни за строеж.

„От 416 язовира само 10 са завършени. Направихме проверка на тези 10 язовира - нито една няма строително разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат, кой може да поеме отговорността за тях. Тези язовири са изцяло нови съоръжения, а по документи са текущи ремонти. Построени са на завишени цени - 5 пъти на цената на бетона.“, заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

По думите му има опасност за селищата. „Смятам да уволня и последния член на борда от ДКК, който е бил част от тези решения. Тук не става дума само за пари, но и за опасност. Съоръженията са строени само от две компании. Независимо, че се намират на различен терен или област, а цената на бетона е на идентична цена.“, допълни още Петков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още