Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Краен срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Общество

Краен срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Краен срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес - Tribune.bg
Снимка:

Днес е крайният срок и за заявления за гласуване с подвижна кутия за хора с увреждания

Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък за вота на 2 октомври по настоящ адрес. Това посочват от ЦИК.

Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник, и съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис, или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

В електронното заявление избирателят вписва имената си по документ за самоличност, вида и номера на документа за самоличност, датата, мястото и органа на издаването, единния си граждански номер, сравнява постоянния и настоящия си адрес и посочва телефонен номер, като подпис не се изисква. Главната дирекция "ГРАО" извършва проверка на данните в постъпилите електронни заявления автоматизирано едновременно с подаването им.

Избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си също до днес - 17 септември. Това става в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им или настоящия им адрес, в случаите, когато своевременно е направено искане за гласуване по настоящ адрес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети