Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кралев: Обичаните български атлети са най-големите посланици на българския туристически продукт

Общество

Кралев: Обичаните български атлети са най-големите посланици на българския туристически продукт

Кралев: Обичаните български атлети са най-големите посланици на българския туристически продукт - Tribune.bg
Снимка:

Министърът и младежта и спорта се включи във връчването на годишните награди за туризъм

„Спортът и туризмът в страната ни са силно свързани, защото обичаните български атлети са най-големите посланици на българското културно-историческо наследство и на българския туристически продукт“. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на връчването на годишните награди за туризъм, организирани от Министерство на туризма.

Участието на големи български спортисти като Кубрат Пулев и Йордан Йовчев в инициативите, свързани с популяризиране на туризма, са изключително показателни за връзката на спорта с туризма, категоричен е министърът.

„Убеден съм, че голямото спортно семейство винаги ще подкрепя българския туризъм. Безспорно страната ни се утвърди като успешен организатор на международни първенства на най-високо ниво. Освен добра реклама за България и развитие на туризма, спортните домакинства носят и преки икономически ползи. Щастлив съм, че връчих награда за морски туризъм на моя роден град Варна – перлата на Черноморието“, заявява Кралев.

Той изтъкна пред присъстващите, че през 2019 година Варна бе обявена за Европейски град на спорта и като част от инициативата организира над 200 събития, в които се включиха над 50 000 души.

„Пожелавам успех на Министерството на туризма, на общините и на всички, ангажирани в туристическия бранш. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да развиваме България като желана туристическа дестинация и желан партньор за международните федерации при организирането на спортни събития от най-висок ранг“, подчерта министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети