Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Парк „Ветрино” – изборът на туристите за 2019 г.

Общество

Парк „Ветрино” – изборът на туристите за 2019 г.

Парк Ветрино – изборът на туристите за 2019 г. - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличието „Изборът на българите“ на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. Носител на отличието е „Исторически парк“ село Неофит Рилски – парк Ветрино, който е получил повече от 15 хиляди гласа в анкетата на Министерството на туризма.

Много се радвам да участвам във връчването на вече традиционните годишни награди на Министерството на туризма, защото те са символ на нашето най-силно място, на нашата красива природа, на богатото ни културно и историческо наследство, отбеляза пред присъстващите на церемонията председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че сред отличените ще бъдат не само тези, които предлагат добър туристически продукт, но и тези, които поддържат природата, опазват природните паркове и всичко, което е само българско.

През последните години българските туристи се научиха да пътуват в чужбина, те видяха и откриха много интересни места и забележителности, но хубавото е, че те обръщат поглед и към България, опознават я и я преоткриват, подчерта Цвета Караянчева. Разбира се, те стават все по-взискателни, но и все по-информирани, добави тя.

Председателят на Народното събрание изрази благодарност към Министерството на туризма за усилията, които то полага България да се превърне в четирисезонна туристическа дестинация.

Изпълнителният директор на „Исторически парк“ село Неофит Рилски – парк Ветрино Ивелин Михайлов прие наградата и изрази благодарност към българите, оценили усилията, които се полагат от работещите в парка. Той увери, че през следващата година те ще работят с още повече сили, за да превърнат България отново във водеща културна дестинация на Балканите.

Наградата в категория „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ връчи председателят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Той подчерта, че създаването на Министерството на туризма преди четири години е бил добър опит да се помогне на българския туризъм.

През 2019 г. може да се отчете 34-процентен ръст на чуждестранните туристи и 31 на сто повече приходи от международни туристи, подчерта при откриването на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя изрази благодарност за подкрепата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, както и на народните представители от Комисията по икономическа политика и туризъм за надграждане и усъвършенстване на нормативната уредба в този бранш.

На връчването на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма присъстваха народни представители, министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на младежта и спорта Красен Кралев, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, дипломати, кметове и общински съветници от различни населени места, представители на държавни институции, на неправителствения сектор, на медиите и др. Сред гостите бяха и българските спортни легенди Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, които са сред участниците в клипове, популяризиращи България като туристическа дестинация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още