Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Двама министри разговаряха с учители и университетски преподаватели в Русе

Общество

Двама министри разговаряха с учители и университетски преподаватели в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Стара Загора и министър на образованието и науката Красимир Вълчев гостува в Русе по покана на Красен Кралев. Това съобщиха от пресцентъра наГЕРБ.

Двамата взеха участие в среща-разговор с експерти и педагози от сферата на образованието. Кръглата маса бе организирана в Канев център от клуб „Образование“ към ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев  откри форума:

„Ще продължим да работим съвместно с МОН за по-доброто физическо възпитание и спорт в училищата. Благодаря на министър Вълчев за работата в екип“, каза Кралев.

„За нас образованието е стратегически и национален приоритет. Изпълняваме си обещанията за достойни възнаграждения на учителите. Ще затвърдим водената от нас политика на увеличаваща се бюджетна подкрепа за сектора. Към 2025 година средната учителска заплата ще е 2500 лева, а за преподавателите във ВУЗ - 2800 лева. Условието е да продължи положителното икономическо развитие, а не да гоним инвеститори с високи данъци, каквито обещания дават опонентите ни“, заяви Красимир Вълчев.

По думите му хората в системата са ключът към по-добро образование

Студентът от Русенски университет Ангел Кънчев и най-младият кандидат за народен представител в страната от листата на ГЕРБ-СДС Георги Кръстев заяви, че е избрал да продължи обучението си в родния град заради инвестициите, които държавата прави през последните години в образованието.

„Русенският университет е един от най-добрите в страната, благодарение на отпуснатите от правителството средства за изграждане на модерни корпуси, строителството на част от които продължава и към днешна дата. Не само в София, но и в страната младите хора имаме достъп до съвременна база, високи технологии и отлични условия за спорт“, каза Кръстев.

Срещата в Русе се състоя във формат, съобразен с въведените допълнителни противоепидемични мерки. Бяха дискутирани теми, свързани с висшето и средно образование.

Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в СофияГеорг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София - „Св. Благовещение“. За доизграждането на църквата в ж.к. „Дружба-2“ правителството отпусна 100 000 лв. За строителството със средства помогна и Столична община.

„Надяваме се, че това ще бъде един притегателен център, едно място, където жителите на Дружба ще намират утеха, помощ и надежда в тези трудни времена“, подчерта Георгиев и допълни, че през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква кабинетите на Бойко Борисов са отпуснали над 40 млн. лв.

„Като жител на район „Искър“ не мога да скрия удовлетворението си, че дружбенци имат толкова красив и приветлив нов храм“, каза Валентин Радев.

От църковното настоятелство на храма бяха връчени благодарствени писма на министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.

 Автомагистрала „Хемус” ще промени живота на Северна България, коментира Григор Горчев в Пордим Автомагистрала „Хемус” ще промени живота на Северна България, коментира Григор Горчев в Пордим

„Автомагистрала „Хемус” ще даде нови възможности за развитие на всички общини в Плевенска област. Ще привлече инвестиции и нови работни места, ще даде възможност за достъп на земеделските производители до нови – по-големи пазари. Северна България ще се превърне в един изключително привлекателен и притегателен район, който с инициативността и трудолюбивостта на хората за настигне Юга по развитие“, каза по време на среща в Пордим проф. д-р Григор Горчев - водач на листата на ГЕРБ – СДС за област Плевен.

„Няма друга община в Плевенска област като Пордим, която да работи толкова активно по подготовката на европроекти. В Пордим успеваемостта е на 100%. Близо 6 млн. лева са усвоените средства от европейско и национално финансиране в подкрепа на различни инфраструктурни проекти в Пордим. Освен това ръководството на Община Пордим работи изключително активно и по социални проекти. За последните 4 години са усвоени над 1,5 млн. лева”, заяви пред присъстващите на срещата Мирослав Петров.

Ремонтът на жп гарата в Карнобат е пример за европейска солидарност, коментира Асим АдемовРемонтът на жп гарата в Карнобат е пример за европейска солидарност, коментира Асим Адемов

Как напредват ремонтните дейности по жп гарата в Карнобат провериха на място евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и зам.-областният управител Владимир Крумов. Тя e eдинcтвeнaтa жп вpъзĸa мeждy Югoизтoчнa и Ceвepoизтoчнa Бългapия, чeтвъpти пo гoлeминa жeлeзoпътeн възeл в cтpaнaтa и e чacт oт линиятa Πлoвдив – Бypгac.

„Европейските средства стигат до населените места без значение партийна принадлежност на кметовете, дали са малки или отдалечени от общинския център. Преобразяването на жп гарата в Карнобат е пример за това. В момента тя се модернизира с финансиране по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Съвсем скоро гаровият комплекс ще бъде изцяло обновен и ще придобие европейски облик“, коментира Адемов. След пускането ѝ в експлоатация през 1985 г., повече от 33 години гарата не е основно ремонтирана.

Евродепутатът и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Красимир Енчев и Вежди Орманов посетиха с. Соколово в община Карнобат, както и селата Карагеоргиево, Тополица и Малка поляна в община Айтос. Те бяха придружени от кмета на Айтос Васил Едрев.

Близо 16 500 000 лева са инвестициите в община Асеновград само за миналата година, съобщи Дани КаназиреваБлизо 16 500 000 лева са инвестициите в община Асеновград само за миналата година, съобщи Дани Каназирева

“Близо 16 500 000 лева са инвестициите в община Асеновград само за миналата година, като с тях са направени редица пътни и ВиК ремонти, вложени са в образователна инфраструктура на училища, нови детски градини, за социални грижи и здравеопазване.“ Това съобщи водачът от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ – СДС Дани Каназирева, която заедно с кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Димитър Янев, Владимир Пильов, Даниела Кузманова, Николай Стаматов, Петя Шопова, Теодора Вълканска и  Кристина Атанасова и областният координатор Георги Мараджиев посетиха село Тополово, където се изгражда нова спортна зала.

Нейното построяване е факт след като при посещението си в Асеновград премиерът Бойко Борисов лично се ангажира да съдейства за изграждането ѝ по молба на волейболния отбор в селото. Отделените за целта средства са в размер на 840 000 лева. Спортната зала ще бъде построена на свободно пространство в близост до сграда на училището и ще се ползва и като физкултурен салон.

 „Благодарни сме на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Това са инвестиции в здравето на подрастващите, коментира  кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, който уточни, че в процес на изграждане са още три спортни зали и физкултурни салони към ОУ „Панайот Волов“ в квартал „Долни Воден“, ОУ „Ангел Кънчев“ и ОУ „Петко Каравелов“ – в Асеновград.

Община Асеновград е одобрена от Министерството на образованието и науката за отпускане на 3 000 000 лева, с които да се изгради нова детска градина. Тя ще бъде разположена в квартал „Изток“. Кметът припомни още, че в спешен порядък правителството отпусна и 290 000 лева за изграждане на COVID отделението, в което има разкрити и интензивни легла. „Изграждането на COVID отделението е едно от най-важните неща, които направихме през първата година от мандата си, заяви кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. 

Д-р Емил Тончев: Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Якоруда ще получи високопроходима линейкаД-р Емил Тончев: Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Якоруда ще получи високопроходима линейка

Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Якоруда ще получи високопроходима линейка, от която регионът има изключителна нужда. Добрата новина съобщи д-р Емил Тончев, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област на среща в Якоруда.

Той подчерта, че с тази придобивка се решава един сериозен проблем, тъй като в района има отдалечени и трудно достъпни населени места и с новата линейка хората ще получават бърза и навремена помощ. Очаква се автомобилът, закупен в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020“, да е на разположение на спешната помощ до края на месец май.

Кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС и областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков се срещнаха и с жители на селата Бел камен и Бунцево.

Деница Сачева: До 2022 г. 22,5 млн. лв. ще влязат в сектор Деница Сачева: До 2022 г. 22,5 млн. лв. ще влязат в сектор "Пчеларство"

Пчеларството е изключително важен сектор. Само през 2020 г. пчеларите в област Добрич получиха близо два милиона лева, а до 2022 г. за цялата страна са предвидени значителни инвестиции – 22,5 млн. лева. Половината от парите ще бъдат от националния бюджет, а другата половина ще бъдат от европейския фонд за гарантиране на земеделието. Това обяви днес пред журналисти водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Добрич Деница Сачева по време на посещението си на пазара "Пчеломания", организиран от Добричкия панаир.

Събитието се провежда за 18-и път в Добрич, но тази година като пазар на открито. При спазване на всички противоепидемични мерки участват 30 търговци от страната, които предлагат разнообразни пчелни продукти, пчеларски инвентар, производство и преработващо пчеларско оборудване, восъчни основи.

Ние кандидатствахме по проекта "Запази ме" и сме много доволни, обясни изпълнителният директор на Добрички панаир Звезделина Иванова. Тя добави, че след провеждането на пазара вече има възможност да кандидатстват по мярката 60/40 за запазване на работните места в панаира.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още