Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красен Кралев показва своите “Вдъхновения“ в Арт галерия в Пловдив

Общество

Красен Кралев показва своите “Вдъхновения“ в Арт галерия в Пловдив

Бившият министър на спорта Красен Кралев показва арт таланта си в Пловдив с изложба живопис

Art club & gallery SAVOV в Пловдив изненадва публиката предпразнично с изложба живопис под наслов „Вдъхновения – 4“. В галерийното пространство на ул. „Гладстон“ 68 от 20 декември 2022 до 20 януари 2024 година ще бъдат подредени платната на една личност, широко позната на обществото като политик, депутат и министър на спорта, съобщава Podtepeto.com.

Малцина обаче подозират за таланта на Красен Кралев като художник.

Пътят му в попрището на творец с четка започва едва на четиридесет и няколко години, но доказва, че талантът живее във всеки един от нас, а кога ще пробие е въпрос на история. Това са думи на неговия приятел Вежди Рашидов, който пръв го насърчава да се занимава с живопис.

Оказва се, че Красен Кралев отдавна излива мисли и емоции върху бялото платно – първата си изложба реди през 2017-а година, а средствата от продадените 50 картини са дарени за благотворителни цели на Фондация „Български спорт“.

Изложбата на Красен Кралев в Арт клуб и Галерия „Савов“ е четвърта в кариерата му на художник. След Варна и София творбите му гостуват в града под тепетата.

„Картините му са вече добре познати за ценителите. Красят домове и офиси и са собственост на частни колекционери и галерии от страната и чужбина. Убеден съм, че изкуството на Красен Кралев ще срещне заслужено своите почитатели и в Пловдив, коментира галеристът Божидар Савов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети