Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красен Кралев с благотворителна изложба във Варна, показва 42 нови творби

Общество

Красен Кралев с благотворителна изложба във Варна, показва 42 нови творби

Морската столица Варна е домакин на нова самостоятелна изложба на Красен Кралев. В Галерия „Графит“ политикът от ГЕРБ и бивш министър на младежта и спорта показва 42 картини, рисувани тази година и обединени под името „Вдъхновение“ 2.

Това е втора изложба на Кралев и е изключително емоционална за художника, защото е негов творчески дебют в родната Варна.

„Очаквам с вълнение моя дебют в родния ми град, с последните произведения, създадени през 2022 г. Изложбата ще бъде с благотворителен материален принос за подпомагане на изобразителното изкуство в морската столица. Ще се радвам да споделя с вас усещането си за отразяване на динамиката на разнообразните решения, форми, символи и образи, така както го диктува моето съзнателно и подсъзнателно Аз“, сподели той в социалните мрежи.

Изложбата ще бъде открита на 16 август от 18:30 часа в Галерия „Графит“ на бул. Княз Борис I и може да бъде разгледана до 25 август.

„Мисловните конструкции подчертават интелекта и емоцията на сюжетите. Те стават послания, с претенция да утвърдят твореца и неговото творчество, на базата на трайни величини. Всичко това определя Красен Кралев като свободен артист, който дава личен принос със своето творчество в съвременното изобразително изкуство“, коментира председателят на СБХ – Варна Венцеслав Антонов.

Набраните средства от продажбата на картините ще отидат за подпомагане на изобразителното изкуство в морската столица, което е изричното желание на автора. Всички приходи от първата изложба на Красен Кралев през 2017 г. бяха дарени на Фондация „Български спорт” за лечението на спортисти. Тогава бяха продадени 42 картини, а дарението възлизаше на 37 хил. лв.

***

Красен Кралев е роден на 2 януари 1967 г. във Варна, където завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет. Специализира Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 г.

Утвърден експерт с 25 години практика в областта на публичните комуникации, с резултати, оценени от професионални форуми в Ню Йорк, Лондон, Кан и София.

Народен представител от ПП ГЕРБ в XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII Народно събрание.

Министър на младежта и спорта от 2014 до 2021 г.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети