Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кукушева: В България не може да настъпи криза по отношение на храните

Общество

Кукушева: В България не може да настъпи криза по отношение на храните

Кукушева: В България не може да настъпи криза по отношение на храните - Tribune.bg
Снимка:

У нас не се е получил парадоксът с празните рафтове, обясни тя

„Не мисля, че в България може да настъпи каквато и да е криза по отношение на храните. Всякакви опити за презапасяване след време ще се окажат пагубни за нечий бюджет.“ Това заяви пред bTV заяви председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и координатор на щаба „Храни и напитки“ Мариана Кукушева.

Заради пандемията с COVID-19 у нас не се е получил парадоксът с празните рафтове, както се е случило в редица страни по света.

По думите ѝ това се дължи на добрата организация в хранителната верига и на продължаващия неуморен труд на хората, които работят в хранителната и питейната индустрии.

„Ако потреблението влезе в своите нормални за сезона параметри, цените ще бъдат допустими и достъпни за потребителите“, обясни тя.

Въпреки това изтъкна, че в момента има трудности с транспорта, свързани не само с активността на зелените коридори, но и с намирането на транспортни фирми и шофьори, които да изпълняват заявките. Кукушева коментира, че това е довело до оскъпяване за българските производители на храни и доставчици.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати