Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Култовият ресторант „Котилото“ празнува 10-и рожден ден

Общество

Култовият ресторант „Котилото“ празнува 10-и рожден ден

Eдно от най-емблематичните заведения в София, в сърцето на Драгалевци – „Котилото“, днес празнува своя десети рожден ден. През всички тези години „Котилото“ се превърна в символ на балканската кухня и душа и успя да спечели сърцата на хората. А зад всичко това стоят двама мъже - българинът Йонко Георгиев и известният сръбски майстор-готвач Далибор Маринкович – Даци, които година след година успяват не само да съхранят традициите на балканската кухня, но и да обогатят менюто с нови, оригинални и все по-вкусни рецепти. Резултатите обаче те постигат с цената на много труд, търпение и себеотрицание, защото и за двамата най-важното нещо е клиентите да са доволни и да се чувстват добре в „Котилото“. Само така и Даци, и Йонко са щастливи от това, което правят и именно признанието и радостта в очите на хората, ги карат да продължават все по-напред.

„За 10 години изпитанията са много, да не говорим за последните две. Те не са изпитания само за нас. Изпитания са за всички в нашия бранш. Но всеки, който е работил и преживявал това нещо като нас, защото ние сме много свързани с нашето заведение, знае колко усилия, отдаденост и любов се изискват, за да стигнеш до хората. Това са години, които за мен минаха като минути. Не можем да повярваме, че изведнъж станахме на 10 години. Много бързо  се случват нещата. Не разбирам кога е понеделник, кога е неделя. Това могат да разберат само хората, които са в нашия бранш и които го преживяват. Когато обичаш работата си, когато искаш да направиш нещо повече, искаш да превъзмогнеш всичко, тогава нещата се получават и вървиш напред“, сподели за Tribune.bg емоциите си Йонко Георгиев.

На въпрос какво се изисква, за да оцелееш толкова дълги години в бранша и да говорят хората за теб, Йонко отговори простичко и ясно:

„Постоянство!“

Той разказа за нашия екип и някои от трудностите, с които ресторантът се е сблъскал по време на пандемията. В един момент доставката на телешко от Сърбия е била преустановена заради ограниченията. Но само и само, за да не лишат клиентите си от този специалитет в менюто, с Далибор решават да купят по-скъпо телешко от друг доставчик с риск да работят на загуба.

„Ние сме широко скроени. Ние сме над нещата. Тази криза ще свърши, но хората ще ни запомнят с това нещо. Хората ще го преживеят и ще кажат – да, и през кризата, и през всичките тези години храната беше същата, на ниво. Това искам да ми кажат. Затова се борим и това искам да ми кажат. Ние сме всеки ден тук. Това е най-важното! Ние сме свързани с работата!“, разкрива Йонко и допълва.

„Ние работим така, че човекът да му е хубаво“!

„На нас ни е хубаво, когато от другата страна усетиш позитивната енергия, усетиш хубавото, че човекът е спокоен, вкусно му е и му е добре. Това те радва! За мен това е достатъчно!“, признава Йонко.

Той е категоричен, че има уникален партньор до себе си в лицето на шеф Даци.

„Уникален човек. С него се познаваме от двайсетина години. Пожелавам на всеки такъв партньор. Разбираме се, всичко е повече от нормално, ние се разбираме с поглед. Ние се усещаме. Аз му знам настроението. Моето настроение зависи от неговото. Като го видя сутринта и той ми се усмихне, и аз се усмихвам“, споделя за отношенията си със своя партньор Йонко.

По думите му и двамата с Даци имат уникални семейства и жени, които ги подкрепят във всяко едно отношение.

„Разбират ни и ни подкрепят, и с каквото могат ни помагат, но ние гледаме да ги държим настрана“, признава той.

На финала на разговора ни Йонко си пожела:

„Време… Ако можем да имаме повече време. Да имаме повече хора, които да усетят нашата енергия, да усетят нашия ентусиазъм, нашето можене и нашата доброта към това, което правим с тази хубава енергия, която даваме за всичко това“.

На въпрос към Даци как през годините са успели да спечелят толкова много почитатели, той споделя:

„Със старание, с много труд, работа, себеотрицание, за да дадем за клиента нещо, да се чувства впечатлен и обгрижен, да се чувства специално, уютно“.

„10 години минаха, но когато работиш на бързи обороти, имаш чувството, че е една година. За нас всеки ден е ново начало. Всяка година е ново начало. Всяко наше ново меню пак е ново начало. Всичко се постига с много труд, воля и любов, към това, което работим. Това е нещото, което ни бута напред и разбира се разбирателството и позитивното мислене“, категоричен е Даци.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати