Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лицата на протеста: „Хвалипръцкото“ Хаджигенов, изгонен от кикбокса

Общество

Лицата на протеста: „Хвалипръцкото“ Хаджигенов, изгонен от кикбокса

Лицата на протеста: Хвалипръцкото Хаджигенов, изгонен от кикбокса - Tribune.bg
Снимка:

„Ние му викаме сред нас хвалипръцко, самохвалко, избива комплекси ли, какво ли, не мога да разбера. Не сме имали пререкания с него. Всички колеги изразяват недоволство от неговата работа, има някак си по-различни виждания за самата игра и този спорт, може би, защото не е бил състезател. Едно да си горял в тази игра, едно е да стоиш отстрани и да съдиш“.

Това определение е дадено от треньора по бокс Димитър Димитров за адвокат Николай Хаджигенов - един от отявлените протестиращи срещу номинацията на Иван Гешев.

Хаджигенов е бивш съдия в този спорт, позорно изгонен след поредица от оплаквания.

Треньорът Димитров разказва историята си преz 2017 г. пред „Блиц“. Той разказва как тогавашният съдия разплакал негова 14-годишна състезателка, обяснявайки ѝ, че със съперничката ѝ правели „селски бой“ и не ставали за друго. Детето много тежко приема критиката и на другия ден губи важен мач срещу руския – това е първа загуба в кариерата му.

Това обаче е само един примери за многото скандали, които забърква адвокатът. Заповедта за отстраняването на Хаджигенов издава директорът на Конфедерацията Димитър Спасов.

„Заповедта му е издадена след обсъждане проявите на Хаджигенов като спортен съдия на международния спортни събития, конфликтното му поведение в средите на останалите спортни съдии, злепоставяне на българския съдийски състав и не на последно място публичните му твърдения, че никога не е бил съдия на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматично води до отнемане и международните му права. И след като вече не е съдия на България по кикбокс, явно точно тук е ябълката на раздора. Точно, защото съдийстването му е ограничено и трудно сдържа емоции и нерви г-н Хаджигенов се заема да напада и компрометира федерацията, а от там и Министерството на младежта и спорта. Не може просто ей така да кажеш, че спортното министерство не следи процесите във отделните федерации“, разказва генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева.

Опитът на Хаджигенов да предизвика бунт във федерацията не се увенчава с успех.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети