Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Локализираха двата пожара край Асеновград

Общество

Локализираха двата пожара край Асеновград

Локализираха двата пожара край Асеновград - Tribune.bg
Снимка:

Двата пожара на територията на община Асеновград бяха локализирани, съобщиха от общината. Пожарникари, доброволци, горски служители и местни жители от районите на с. Мостово и вр. „Баба“ засега побеждават в битката срещу огъня, пламнал в трудно достъпни гористи местности. Часове бяха необходими, за да се локализира огнената стихия, разразила се високо в планината. Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев съобщава, че около 21:30 ч. пламъците на вр. „Баба“ са почти овладени.

„Тази вечер оставаме в очакване и се надяваме пожарът да е потушен напълно. Благодаря на всички смели мъже, че достигнаха и остават там през цялата нощ - близо до мястото, откъдето е възникнал огънят, за да реагират своевременно при необходимост! Благодарен съм и на екипажа от 24-та Авиобаза - Крумово – помощта им е безценна!“, посочва д-р Грудев.

Другият пожар – край местността „Кабата“ също е овладян. Той е възникнал в непосредствена близост от конюшня и се е разпрострял на около 5 дка встрани от оградата на обекта. Благодарение на бързите действия на служителите, кметския наместник на с. Мостово Райчо Тютюнджиев и два екипа пожарникари, пламъците са били потушени своевременно. Всяка минута там е била от изключително значение, тъй като е съществувала реална опасност огънят да се прехвърли в боровата гора заради вятъра и сухия терен и чрез върховете на дърветата да достигне до селата и близката местност, в която са разположени десетки къщи за гости. В гасенето на пожара, като доброволци, са се включили 30 служители от конната база. В района на огнената стихия на нощно дежурство остават хора, които да следят за ситуацията и при необходимост да реагират.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети